Wedstrijdteams Hiphop

Dance d’Alí is op zoek naar getalenteerde dansers voor ons NIEUW OP TE STARTEN Hiphop Wedstrijdteam voor 8-15 jarigen! En ook voor ons huidige prijswinnend wedstrijdteam D-Force, zoeken we nieuwe getalenteerde en super gemotiveerde dansers van 11-18 jaar, die meer willen dan één uur per week dansen en graag mee doen aan danswedstrijden.

Ben jij die danser, die méér wil, die hard wil trainen en droomt van prijzen winnen in een hecht danceteam? Heb je attitude, danceskills en een coole flow? Geef je dan op voor de auditie op vrijdag 1 september 2023. Auditie gemist? Neem vóór 18 september contact met ons op!

Lees verder over het hoe en wat van het wedstrijd team of geef je gelijk op voor de auditie met behulp van onderstaande knop.

Hoe zien de lessen van onze hiphop-wedstrijdteams eruit?

Je traint ruim 2 uur per week in de breedste vorm van Hiphop onder professionele leiding van onze coaches Isa of Melchior. Je werkt aan kracht, conditie, zelfreflectie en samenwerken. Je gaat trainen aan choreografieën met veel verschillende formatiewisselingen en leert deze vooral goed te onthouden. In de  trainingen van het wedstrijdteam wordt veel aandacht besteed aan performance en het delen van danspassie. Daarom vinden we het belangrijk dat de dansers veel “podiumervaring” opdoen en treden de wedstrijdteams regelmatig op tijdens demonstraties.

Hoe kan ik meedoen?

Om deel te nemen aan één van onze wedstrijdteams moet je auditie doen om toegelaten te kunnen worden. Geef van tevoren duidelijk aan of je voor het bestaande wedstijdteam D-Force of het nieuw te starten wedstrijdteam auditie komt doen. Alle auditanten staan gezamenlijk in de auditie-les. De eerstvolgende auditie is aan de Timpweg 3, op vrijdag 1 september om 16.00 uur. Je krijgt altijd een coole Dance d’Alí Goodiebag! De auditie bestaat uit een hiphoples van 1 tot 1,5 uur waarin je door een vakjury wordt beoordeeld op je dansvaardigheden, uitstraling en motivatie. Na afloop krijg je snel uitslag of je door bent of niet óf dat je het voordeel van de twijfel krijgt en je een proefmaand meetraint.

De trainingen starten in de 3e week van september bij aanvang van ons nieuwe dansseizoen. De wedstrijdteams zijn voor getalenteerde en super gemotiveerde dansers, die meer willen dan één uur per week dansen en graag mee doen aan danswedstrijden.

Het gaat hierbij dus om een nieuw op te starten wedstrijdteam voor dansers tussen de 9 en 16 jaar. Zowel dansers mét als zonder wedstrijdervaring kunnen zich opgeven voor de auditie!

Het huidige wedstrijdteam, genaamd D-Force, werd in september 2021 samengesteld en heeft onder de bezielende leiding van coach Ilse Reinink vele prijzen gewonnen waaronder in 2022, het Nederlands Kampioenschap. In 2023 werd D-Force 3e van Nederland in een veel hogere klasse. Allemaal waanzinnige prestaties!

Zie hier hun filmpje op YouTube.

Wat wij verwachten van jou

 • Je danst vanaf september 2023 tot  juni 2024 het gehele dansseizoen in een wedstrijdteam.
 • Je danst ongeveer 3 wedstrijden per seizoen in Noord-Nederland.
 • Het vervoer van en naar wedstrijden dien je zelf te regelen. Carpoolen verdient de voorkeur. Elke ouder zal waarschijnlijk 1x per seizoen moeten rijden.
 • We gaan uit van je aanwezigheid bij alle trainingslessen! Mocht je bij hoge uitzondering toch een les afwezig zijn, geef dat dan zo ver mogelijk van tevoren aan. Er wordt namelijk veel op de groepsformaties getraind, omdat de groep daarop beoordeeld wordt tijdens de wedstrijden.
 • We gaan ervan uit dat de dansers thuis hun choreografie regelmatig blijven oefenen, zeker wanneer de danser onverhoopt een trainingsles afwezig is geweest.
 • Er wordt min of meer verwacht dat er een “dansers-profiel” gaat ontstaan. Waarin discipline, trainen, repeteren van de choreografie en het lichaam in goede conditie brengen en houden niet alleen de verantwoordelijkheid is van de dansdocente, maar ook van de danser zelf. We verwachten dat de ouders hun kinderen daarin zo nodig zullen aanmoedigen en begeleiden.
 • Aanwezigheid tijdens wedstrijden is verplicht (uitgezonderd ziekte e.d).
 • Bij deelname ga je automatisch akkoord met het plaatsen van foto’s en filmpjes van het wedstrijdteam op de social media kanalen van Dance d’Alí. Maar ook de wedstrijdorganisatie zelf zal regelmatig professionele (bestel)foto’s van het wedstrijdteam online plaatsen. 

Wanneer zijn de trainingen

NIEUW WEDSTRIJDTEAM o.l.v. Isa Vlasveld
Op woensdag train je van 17.00-18.00 uur.
Op vrijdag train je van 16.30-17.45 uur.

D-FORCE o.l.v. Melchior Ruperti
Op dinsdag train je van 16.45-18.00 uur.
Op vrijdag train je van 18.10-19.10 uur.

Alle trainingen zijn op onze hoofdlocatie aan de Timpweg 3. 
Er wordt van je verwacht dat je op alle trainingen aanwezig bent.

Kosten

 • Auditie op vrijdag 1 september om 16.00 uur €10,-. Incl. Goodiebag van Dance d’Alí.
 • 30 weken Wedstrijdtrainingen van 2,25 uur per week  €470,-
 • Wedstrijdoutfit ca. Є50,- per dansseizoen. Excl. schoenen.
 • Optioneel Dance d’Alí wedstrijdtrui met eigen naam ca. €25,-
 • Inschrijfgeld per wedstrijd, incl. begeleiding coach ca. €25,- per kind.
 • Bezoekers wedstrijden ca. €12,50 per ouder.

Ben jij klaar om je 100% in te zetten voor jouw nieuwe dansteam? Dan zien we jou graag tijdens de auditie voor het nieuwe wedstrijdteam!

Op zoek naar een andere of aanvullende les?

Check dan vooral onze andere dansstijlen.