Wedstrijdteam Hiphop

Het Hiphop wedstrijdteam D-Force bij Dance d’Alí Groningen is voor getalenteerde en super gemotiveerde dansers van 9-15 jaar, die meer willen dan één uur per week dansen en graag mee doen aan danswedstrijden.

Ben jij die danser, die méér wil, die hard wil trainen en droomt van prijzen winnen in een hecht danceteam? Heb je attitude, danceskills en een coole flow? Geef je dan op voor de auditie op vrijdag 26 augustus 2022. Auditie gemist? Neem vóór 13 september contact met ons op!

Lees verder over het hoe en wat van het wedstrijd team of geef je gelijk op voor de auditie met behulp van onderstaande knop.

Hoe zien de lessen van het hiphop wedstrijdteam eruit?

Je traint ruim 2 uur per week in de breedste vorm van Hiphop onder professionele leiding van juf Ilse. Je werkt aan kracht, conditie, zelfreflectie en samenwerken. Je gaat trainen aan choreografieën met veel verschillende formatiewisselingen en leert deze vooral goed te onthouden. In de  trainingen van het wedstrijdteam wordt veel aandacht besteed aan performance en het delen van danspassie. Daarom vinden we het belangrijk dat de dansers veel “podiumervaring” opdoen en treden de wedstrijdteams regelmatig op tijdens straatfestivals en demonstraties.

Hoe kan ik meedoen?

Om deel te nemen aan ons wedstrijdteam moet je auditie doen om toegelaten te kunnen worden. De eerstvolgende auditie is aan de Timpweg 3, op vrijdag 26 augustus om 15.30 uur. Je krijgt altijd een coole Dance d’Alí Goodiebag! De auditie bestaat uit een hiphoples van 1 tot 1,5 uur waarin je door een vakjury wordt beoordeeld op je dansvaardigheden, uitstraling en motivatie. Na afloop krijg je snel uitslag of je door bent of niet óf dat je het voordeel van de twijfel krijgt en je een proefmaand meetraint.

De trainingen starten in de 3e week van september bij aanvang van ons nieuwe dansseizoen. De wedstrijdteams zijn voor getalenteerde en super gemotiveerde dansers, die meer willen dan één uur per week dansen en graag mee doen aan danswedstrijden.

Het huidige wedstrijdteam, genaamd D-Force, werd pas in september 2021 samengesteld en heeft nu al, onder de bezielende leiding van coach Ilse Reinink enkele prijzen gewonnen waaronder het Nederlands Kampioenschap. Via drie voorrondes tegen dansteams uit het hele land, plaatsten zij zich voor de finale die juni 2022 plaatsvond. D-Force danste zo vol kracht en overtuiging dat het resulteerde in het Nederlands Kampioenschap. Een waanzinnige prestatie!

Zie hier hun filmpje op YouTube.

Wat wij verwachten van jou

 • Je danst vanaf september 2022 tot ca. juni 2023 het gehele dansseizoen in een wedstrijdteam.
 • Je danst ongeveer 3 wedstrijden per seizoen in Noord-Nederland.
 • Het vervoer van en naar wedstrijden dien je zelf te regelen. Carpoolen verdient de voorkeur. Elke ouder zal waarschijnlijk 1x per seizoen moeten rijden.
 • We gaan ervan uit dat je probeert alle teamlessen aanwezig te zijn. Dit is erg belangrijk voor de formaties in de wedstrijdmixen.
 • We gaan ervan uit dat de dansers thuis hun choreografie regelmatig blijven oefenen, zeker wanneer de danser een trainingsles afwezig is geweest.
 • Er wordt min of meer verwacht dat er een “dansers-profiel” gaat ontstaan. Waarin discipline, trainen, repeteren van de choreografie en het lichaam in goede conditie brengen en houden niet alleen de verantwoordelijkheid is van de dansdocente, maar ook van de danser zelf. We verwachten dat de ouders hun kinderen daarin zo nodig zullen stimuleren.
 • Aanwezigheid tijdens wedstrijden is verplicht (uitgezonderd ziekte e.d).

Wanneer zijn de trainingen

Op dinsdag train je van 16.45-18.00 uur.
Op vrijdag train je van 18.00-19.00 uur.

Alle trainingen zijn op onze hoofdlocatie aan de Timpweg 3. 
Er wordt van je verwacht dat je op beide dagen aanwezig bent.

Kosten

 • Auditie op vrijdag 26 augustus om 15.30 uur €10,-. Incl. Goodiebag van Dance d’Alí.
 • 30 weken Wedstrijdtrainingen van 2,25 uur per week  €460,-
 • Wedstrijdoutfit ca. Є50,- per dansseizoen. Excl. schoenen.
 • Dance d’Alí wedstrijdtrui met eigen naam ca. €25,-
 • Inschrijfgeld per wedstrijd, incl. begeleiding coach ca. €25,- per kind.
 • Bezoekers wedstrijden ca. €12,50 per ouder.

Ben jij klaar om je 100% in te zetten voor jouw nieuwe dansteam? Dan zien we jou graag tijdens de auditie voor het nieuwe wedstrijdteam!

Op zoek naar een andere of aanvullende les?

Check dan vooral onze andere dansstijlen.