Presentatie 15 en 16 juni

Lieve Dance d’Alí dansers en danseressen, ouders/verzorgers,

Met veel plezier kondigen we aan dat Dance d’Alí op 15 en 16 juni in Theater Kielzog te Hoogezand maar liefst 3 keer onze adembenemende dansvoorstelling zal presenteren!

Samen met al onze fantastische dansers van Dance d’Alí brengen we dit seizoen onze zesde grote schoolpresentatie op de planken. Dit betekent dat alle groepen van Dance d’Alí, zowel die van de Timpweg als van het MFC de Wijert, samen zullen dansen in deze unieke voorstelling!

De komende tijd zullen we je meerdere nieuwsbrieven sturen met informatie over de presentatie. In deze nieuwsbrief lees je alles over de planning en de voorbereidingen.

Dansvoorstelling

Tromgeroffel… Het thema van de voorstelling is bekend: Boeken! Het docententeam is al begonnen met de voorbereidingen. Elke dansgroep krijgt een prachtige choreografie aangeleerd die de cursisten mogen presenteren op 15 en 16 juni op het podium van Theater Kielzog!

In onze choreografieën zullen we werken met verschillende formaties binnen jouw dansgroep. Daarom is het voor ons docententeam belangrijk om te weten of de cursist zal deelnemen tijdens de voorstellingen.

We gaan ervan uit dat jij of je kind meedoet aan dit geweldige evenement. Als dit niet het geval is, ontvangen we graag vóór 15 april 2024 een afmelding voor deelname aan de presentaties. Je kunt uiteraard nog steeds meedoen aan de reguliere danslessen.

Vanwege de grote belangstelling en om iedereen de kans te geven om onze voorstelling bij te wonen, organiseren we dit jaar drie voorstellingen! Met bijna 400 leden van Dance d’Alí is dit ook echt nodig. Bovendien biedt dit alle dansers een prachtige gelegenheid om meerdere keren te schitteren op het grote danspodium!

Belangrijke data & tijden om in je agenda te noteren

Zondag 2 juni ca.12.00-16.00 uur – Gymzaal in Groningen (locatie volgt)

 • Belangrijke eerste gezamenlijke repetitie van alle dansgroepen in kostuum (Doorloop)

Vrijdag 14 juni Generale Repetitie – Theater Kielzog Hoogezand

 • 16.00-18.00 uur Dansgroepen kinderen tot 16 jaar. In kostuum!
 • 18.30-20.00 uur Dansgroepen volwassenen 17+. In kostuum!

Zaterdag 15 juni – Theater Kielzog Hoogezand

 • 11.00 uur Aanvang 1e presentatie tot ca. 13.15 uur (incl. pauze)
 • 15.00 uur Aanvang 2e presentatie tot ca. 17.15 uur (incl. pauze)

Zondag 16 juni – Theater Kielzog Hoogezand

 • 13.30 uur Aanvang 3e presentatie tot ca. 15.45 uur (incl. pauze)

 

De Voorbereidingen

Danskostuums

Per groep en in overleg met je eigen docent worden passende kostuums aangeschaft voor een zo gunstig mogelijke prijs. De kosten van het kostuum zijn voor rekening van de leerlingen. Natuurlijk mag je het danskostuum na afloop houden. In sommige gevallen kan het voordeliger zijn om een eenvoudig danskostuum te maken. We zullen de ouders in deze groepen benaderen om samen de kostuums te maken, bijvoorbeeld tijdens de dansles van de kinderen.

1. Hulpouders gezocht

We zijn op zoek naar ouders die als hulpouder de dansgroep van hun kind achter de schermen kunnen ondersteunen tijdens de voorstelling. We zijn afhankelijk van de vrijwillige inzet van hulpouders om deze voorstelling tot stand te brengen! Aanmelden kan via ons Formulier voor Hulpouders.

Om alle ouders de kans te geven om vanuit het publiek naar de voorstelling te kijken, zoeken we voor elke voorstelling andere hulpouders. Dit betekent dat we in totaal 6 hulpouders per dansgroep nodig hebben (2 hulpouders per voorstelling).
We streven ernaar om de hulpouders bij de groep van hun eigen kind te plaatsen. Als dat niet mogelijk is, zullen we tijdig met je overleggen of we je kunnen inzetten bij een andere groep.

We zijn op zoek naar hulpouders voor de volgende taken:

 • Toezicht houden op de dansers in de wachtruimte.
 • Helpen bij het omkleden van de dansers.
 • Zorgen dat de kinderen rustig en georganiseerd blijven.
 • Begeleiden van de groep dansers naar de coulissen en terug naar de kleedkamer.
 • Communicatie met andere ouders via de Whats App groep.

2. Backstage hulp gezocht

Naast de hulpouders zijn we op zoek naar extra ondersteuning tijdens de voorstelling, waarbij we denken aan danscursisten van 18 jaar en ouder, andere vrijwilligers of ouders van oudere kinderen. Aanmelden kan via ons Formulier voor Hulpouders.

Hier zijn enkele taken waarbij we hulp nodig hebben:

 • ‘Runners” die de dansers (en hun hulpouders) begeleiden naar het podium en weer terug naar de kleedkamers. In deze taak loop je dus heel erg veel.
 • Helpen bij het meenemen van dansattributen en accessoires naar het podium en terug.
 • Assisteren bij het handhaven van orde en stilte achter de schermen. (Backstage bij de deur van het podium staan en dansgroepen doorlaten).
 • Helpen met speciale schmink en haardracht. (make-up en haar wordt zoveel mogelijk door de ouders al thuis gedaan, meer informatie volgt later)

Onze dansdocenten zijn ondertussen gestart met het benaderen van Dance d’Alí dansers, om mee te dansen met de jongere dansertjes op het podium. De betreffende deelnemers en hun ouders ontvangen hierover nog een mail van ons.

3. Creatieve hulp gezocht

Tot slot zijn we op zoek naar enthousiaste cursisten en/of ouders die op vrijwillige basis willen meedenken en brainstormen over het creatieve deel van onze aankomende dansvoorstelling. Specifiek nodigen we mensen uit zoals drama docenten, kunstenaars, ontwerpers en andere creatieve geesten die waardevolle ideeën kunnen bijdragen aan het artistieke proces.

Of je nu ideeën hebt voor de verhaallijn, of wilt helpen met het ontwerpen van kostuums en decors, we nodigen je van harte uit om deel te nemen aan deze creatieve sessies.