"Between the Lines" presentatie 15 en 16 juni

Dansschool Dance d’Alí presenteert op 15 en 16 juni de adembenemende dansvoorstelling “Between the Lines”! De voorstellingen zijn op zaterdag om 11:00 uur en 15:00 uur, én op zondag om 13:30 uur in Theater Kielzog in Hoogezand.

Samen met al onze fantastische dansers van Dance d’Alí brengen we dit seizoen onze zesde grote schoolpresentatie op de planken. Dit betekent dat alle groepen van Dance d’Alí, zowel die van de Timpweg als van het MFC de Wijert, samen zullen dansen in drie voorstellingen!

De komende tijd zullen we je meerdere nieuwsbrieven sturen met informatie over de presentatie. Hier lees je alles over de planning en de voorbereidingen.

"Between the Lines" presentatie 15 en 16 juni

Dansschool Dance d’Alí presenteert op 15 en 16 juni de adembenemende dansvoorstelling “Between the Lines”! De voorstellingen zijn op zaterdag om 11:00 uur en 15:00 uur, én op zondag om 13:30 uur in Theater Kielzog in Hoogezand.

Samen met al onze fantastische dansers van Dance d’Alí brengen we dit seizoen onze zesde grote schoolpresentatie op de planken. Dit betekent dat alle groepen van Dance d’Alí, zowel die van de Timpweg als van het MFC de Wijert, samen zullen dansen in drie voorstellingen!

De komende tijd zullen we je meerdere nieuwsbrieven sturen met informatie over de presentatie. Hier lees je alles over de planning en de voorbereidingen.

Dansvoorstelling

In de betoverende boekenwinkel “Between the Lines” begint het avontuur! Voor een schoolopdracht krijgt Meggie een oud boek mee van Mijnheer Letter, de eigenaar van de boekwinkel. Zonder te weten dat het boek bewoond wordt door een betoverde vrouw genaamd Anna. Anna, een verre verwante van Meggie’s familie, is al jarenlang gevangen in de boekenwereld, waar ze van boek naar boek springt op zoek naar een weg terug naar de echte wereld.
Anna stuurt Meggie geheime berichten en opdrachten die te maken hebben met de verhalen waar ze doorheen is gereisd. Elk van deze opdrachten, geïnspireerd door bekende scènes en thema’s uit de boeken, voert Meggie en het publiek mee op een betoverende reis door de wereld van verhalen en verbeelding. Zal Meggie erin slagen Anna uit haar betoverde gevangenschap te bevrijden en haar terug te brengen naar de echte wereld?

In “Between the Lines” tonen de leerlingen van Dance d’Alí hun geleerde choreografieën. Je kunt genieten van een verscheidenheid aan dansstijlen, waaronder ballet, moderne dans, streetdance/hiphop, wedstrijdteams, tapdance, salsation en flamenco. Dansschool Dance d’Alí is dé plek in Groningen, waar al 12 jaar lang betoverende dansverhalen tot leven komen!

We gaan ervan uit dat jij of je kind meedanst in alle drie de voorstellingen. Als dit niet het geval is, ontvangen we graag vóór 15 april 2024 een afmelding voor deelname aan de presentaties. Je kunt uiteraard nog steeds meedoen aan de reguliere danslessen.

Vanwege de grote belangstelling en om iedereen de kans te geven om onze voorstelling bij te wonen, organiseren we dit jaar drie voorstellingen! Met bijna 400 leden van Dance d’Alí is dit ook echt nodig. Bovendien biedt dit alle dansers een prachtige gelegenheid om meerdere keren te schitteren op het grote danspodium!

Belangrijke data & tijden om in je agenda te noteren

Zondag 2 juni 12.00-16.00 uur – Danszaal Europapark, Helperpark 306, 9723 ZA Groningen

 • Belangrijke eerste gezamenlijke repetitie van alle dansgroepen in kostuum (Doorloop)
 • Tijdschema volgt spoedig

Vrijdag 14 juni Generale Repetitie – Theater Kielzog Hoogezand

 • 14.30 uur      Dansers kindergroepen aanwezig. Wel kostuum, geen toneel make up.
 • 15.00 uur      Generale repetitie kindergroepen tot ca. 18.00 uur (spacing, dansen en lichtplan)
 • 18.15 uur      Dansers volwassenen aanwezig. Wel kostuum, geen toneel make up
 • 18.45 uur      Generale repetitie met dansgroepen volwassenen, tot ca. 20.30 uur. (spacing, dansen en lichtplan)

De Generale Repetitie is dus NIET in de volgorde van de voorstelling!

Zaterdag 15 juni – Theater Kielzog Hoogezand

 • 10.00 uur      Dansers aanwezig
 • 11.00 uur      Aanvang 1e presentatie tot ca. 13.15 uur (incl. pauze)
 • 14.00 uur      Dansers aanwezig
 • 15.00 uur      Aanvang 2e presentatie tot ca. 17.15 uur (incl. pauze)

Zondag 16 juni – Theater Kielzog Hoogezand

 • 12.30 uur      Dansers aanwezig
 • 13.30 uur      Aanvang 3e presentatie tot ca. 15.45 uur (incl. pauze)

De Voorbereidingen

Generale repetitie

Vrijdag 14 juni Generale Repetitie – Theater Kielzog Hoogezand

 1. 14.30 uur      Dansers kindergroepen aanwezig. Wel kostuum, geen toneel make up.
 2. 15.00 uur      Generale repetitie kindergroepen tot ca. 18.00 uur (spacing, dansen en lichtplan)
 3. 18.15 uur      Dansers volwassenen aanwezig. Wel kostuum, geen toneel make up
 4. 18.45 uur      Generale repetitie met dansgroepen volwassenen, tot ca. 20.30 uur. (spacing, dansen en lichtplan)

De Generale Repetitie is dus NIET in de volgorde van de voorstelling!

Danskostuums

Voor bijna alle groepen zijn de danskostuum besteld of zijn ze reeds uitgedeeld. Na het passen van de kostuums is het belangrijk dat ze zorgvuldig worden bewaard tot aan de presentatie. Ze dansen wel in hun kostuum tijdens de Doorloop op zondag 2 juni, maar niet tijdens de lessen. De kosten van het kostuum zijn voor rekening van de leerlingen. Natuurlijk mag je het danskostuum na afloop houden. 

Hulpouders gezocht

We zijn nog steeds op zoek naar ouders die als hulpouder de dansgroep van hun kind achter de schermen kunnen ondersteunen tijdens de voorstelling. We zijn afhankelijk van de vrijwillige inzet van hulpouders om deze voorstelling tot stand te brengen! Aanmelden kan via ons Formulier voor Hulpouders.

Om alle ouders de kans te geven om vanuit het publiek naar de voorstelling te kijken, zoeken we voor elke voorstelling andere hulpouders. Dit betekent dat we in totaal 6 hulpouders per dansgroep nodig hebben (2 hulpouders per voorstelling).
We streven ernaar om de hulpouders bij de groep van hun eigen kind te plaatsen. Als dat niet mogelijk is, zullen we tijdig met je overleggen of we je kunnen inzetten bij een andere groep.

We zijn op zoek naar hulpouders voor de volgende taken:

 • Toezicht houden op de dansers in de wachtruimte.
 • Helpen bij het omkleden van de dansers.
 • Zorgen dat de kinderen rustig en georganiseerd blijven.
 • Begeleiden van de groep dansers naar de coulissen en terug naar de kleedkamer.
 • Communicatie met andere ouders via de Whats App groep.

De ticket verkoop is gestart!

Ticket-link Between the Lines:

Alle drie de voorstellingen zijn helaas uitverkocht! Er is een Facebookgroep Ticket Swap aangemaakt waar leden zelf met elkaar contact kunnen opnemen voor het kopen, doorverkopen of ruilen van entree-tickets.

1e Voorstelling Zaterdag 15 juni 11:00 uur 
2e Voorstelling Zaterdag 15 juni 15:00 uur
3e Voorstelling Zondag 16 juni 13:30 uur 

Belangrijke details:

 • Koop je entreetickets met zorg, want er geldt géén retourbeleid.
 • Wanneer dit nodig mocht zijn, kan er eventueel een aparte Facebook-groep door Dance d’Alí worden aangemaakt voor Ticketswap, waarin je zelf een bericht kunt plaatsen of je tickets wilt kopen, ruilen of verkopen.
 • Publiek dat moeilijk ter been is en/of slechthorend/-ziend is, moet dit vooraf aangeven bij Theater Kielzog. Er is maar een beperkt aantal invalideplekken. Dit kan via het nummer 0598-373777.
 • Dansers die op de dag van de voorstelling willen lunchen in het theatercafé van Theater Kielzog moeten dit tot uiterlijk 2 weken van tevoren per mail reserveren bij Joyce van Theater Kielzog: j.smith@kielzog.nl.
 • Vanwege veiligheid en de regels van het theater mogen kinderen tijdens de presentatie niet op schoot zitten. Voor kinderen moet daarom een aparte stoel worden geboekt.

De Presentaties

Volgorde van de presentaties

Praktisch

Theater Kielzog, Gorecht Oost 157, 9603 AE Hoogezand.

Ingang gebouw Huis van Cultuur en Bestuur. Gelegen nabij winkelcentrum De Hooge Meeren. Er is rondom het winkelcentrum voldoende gratis parkeergelegenheid. Probeer zoveel mogelijk samen te rijden en biedt groepsgenoten zonder auto eventueel een lift aan.

Bij aankomst in het theater
De hulpouders zullen in de foyer wachten op alle kinderen van hun dansgroep. Zij ontvangen van ons een papier met de naam van de dansgroep, dat zij duidelijk zichtbaar omhoog zullen houden. Wanneer de groep compleet is, zullen de dansdocenten de dansgroep en hun hulpouders naar de kleedruimtes begeleiden.

Regels voor ouders
Wij vragen vriendelijk aan de overige ouders om, indien mogelijk, niet mee te lopen naar de kleedruimtes. Dit verzoek is in verband met de privacy van alle dansers en de beperkte ruimte in de kleedruimtes. Vaders worden vriendelijk verzocht om buiten de kleedkamers te wachten.

Kleedruimtes
 Er zijn verschillende kleine lokalen op de beneden- en bovenverdieping beschikbaar als kleedruimte. Daarnaast mogen we gebruik maken van de Commissiezaal en de Raadzaal. 

Belangrijke regels voor de Commissiezaal en de Raadzaal
In deze zalen mag niet gegeten of gedronken worden, omdat deze dagelijks door de Raad van Bestuur worden gebruikt en voorzien zijn van vloerbedekking.
Eten en drinken kan genuttigd worden in de gang of op plekken zonder vloerbedekking.

Voorbereidingen voor make-up en haar
In de kleedruimtes zijn weinig tot geen make-up spiegels aanwezig. Neem daarom een eigen make-up spiegel mee. Het is aan te raden om thuis alvast je make-up en je haar te doen.

Waardevolle spullen
Laat waardevolle spullen zoveel mogelijk thuis. Dance d’Alí is niet aansprakelijk voor diefstal of verlies van waardevolle spullen.

 

Film en video

 • Op zaterdag 15 juni om 15:00 uur en zondag 16 juni om 13:30 uur, zal tijdens deze voorstellingen een professionele video worden gemaakt.
 • Tijdens alle drie de voorstellingen zullen professionele foto’s worden gemaakt.
 • Na de voorstelling krijgen alle dansers gratis toegang tot een verborgen link om de choreografie en foto’s van hun eigen groep te bekijken!
 • Wij verzoeken jullie daarom vriendelijk om de mobiele telefoons uit te schakelen en niet te filmen tijdens de voorstellingen.
 • Dance d’Alí zal de foto’s onder andere gaan gebruiken voor promotionele doeleinden, zoals flyers en posters.
 • Wij stellen het op prijs als er geen bewegende beelden van de voorstelling “Between the Lines” op sociale media worden geplaatst.

Checklist wat dansers mee moeten nemen!

Op de dag van hun danspresentatie moeten dansers goed voorbereid zijn om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt. Hier is een uitgebreide checklist van wat dansers mee moeten nemen:

1. Kostuums en Kleding
– Danskostuums voor de uitvoering
– Extra kleding (voor noodgevallen)
– Ondergarnituren, zoals dansondergoed, maillots of body’s

2. Dansschoenen
– Specifieke schoenen voor de dans (bijv. balletschoenen, tapdansschoenen, jazzschoenen)
– Eventueel een extra paar schoenen (voor noodgevallen)

3. Eten en drinken
– Waterfles (gevuld)
– Gezonde snacks (zoals fruit, noten, energierepen)
– Broodje voor tussen de middag

4.  Haarbenodigdheden
– Haarproducten (haarspeldjes, elastieken, haarspray, kam/borstel)
– Spiegel

5. Make-up 
Groepen volwassenen
– Volledige make-up kit (foundation, poeder, oogschaduw, mascara, enz.)
– Gebruik een foundation als basis, één tint donkerder dan je eigen huidskleur, in het theater licht wordt je snel bleek. Vergeet daarbij je hals en decolleté niet. Daarover heen een matte poeder om eventueel “glimmend gezicht” te voorkomen.
– Rondom de ogen een donker lijntje trekken,
– Lipstick graag dezelfde kleur voor de hele groep. Liefst een helder rode kleur.

Kindergroepen
– Voor kinderen is een foundation niet nodig, Misschien een klein beetje poeder bij glimmend gezicht. Rondom de ogen een donker lijntje trekken, ook voor kinderen en de mannen.
– Een lichte kleur oogschaduw, voor kinderen is lichtblauw het beste. Mascara is optioneel, maar dan het liefst waterproof.
– En lipstick uiteraard, graag dezelfde kleur voor de hele groep. Liefst een helder rode kleur.
– Overleg met elkaar in de whats app groep wie nog een lipstick heeft, die jullie als groep kunnen gebruiken. Bij de Hema kun je eventueel gezamenlijk een goedkope lipstick aanschaffen. Ik leg ook nog wel wat oogpotloden, lipstick, oogschaduw en blusher neer voor algemeen gebruik. Maar ik denk dat het beter is vanwege de hygiëne, om binnen 1 groep dezelfde lipstick te gebruiken. 

– Dance d’Alí legt ook nog wat make up neer voor algemeen gebruik.

6. Toiletartikelen
– Deodorant
– Vochtige doekjes of reinigingsdoekjes

7. Andere Belangrijke Items
– Telefoon en oplader
– Eventueel kopie van de muziek
– Boek, spel of iets anders ter ontspanning tijdens wachttijd

×

Inhoudsopgave