Over ons

Alles over Dance d'Alí

Alles over
Dance d'Alí

Dansschool Dance d’Alí Groningen is een bijzondere plek voor alle dansliefhebbers! Kinderen, jongeren en volwassenen kunnen er terecht voor Klassiek Ballet, Streetdance/Hiphop, Moderne dans, Tapdance en Flamenco. Ook de allerkleinsten kunnen bij Dance d’Alí terecht, om alvast te leren hoe leuk het is om te dansen. Daarnaast geven we Salsation, Castagnetten techniek en Spitzentechniek. Ook de allerkleinsten kunnen bij Dance d’Alí terecht, om alvast te leren hoe leuk het is om te dansen.

Ons Hiphop wedstrijdteam, genaamd D-Force, dat pas in september 2021 werd samengesteld heeft nu al, onder de bezielende leiding van coach Ilse Reinink enkele prijzen gewonnen, waaronder het Nederlands Kampioenschap. Een waanzinnige prestatie!

Dance d’Alí staat voor dansplezier, kwaliteit en talentontwikkeling. In een fijne sfeer wordt gewerkt aan een goede danstechniek. Dans is een unieke combinatie van beweging en creativiteit, daarom worden alle lessen afgestemd op leeftijd, niveau en belevingswereld. Onze vakkundige docenten begeleiden je met veel passie, geduld en enthousiasme. Je ervaart samen met anderen, plezier in het dansen en ontwikkelt je mogelijkheden daarin.

Voor de getalenteerde jonge dansers bieden we selectieklassen en wedstrijdteamklassen aan. Dit is voor gemotiveerde en talentvolle dansers die op een hoger niveau willen werken aan hun techniek en choreografie. De selectieteams en wedstrijdteams worden regelmatig gevraagd voor dansdemonstraties om zoveel mogelijk podiumervaring op te doen. Voor deelname aan het wedstrijdteam moet je voor aanvang van het dansseizoen auditie doen. Voor deelname aan een selectieklas geldt de eerste dansles als auditie.

Dance d’Alí wordt geleid door Ilona Ali, samen met een professioneel en enthousiast docententeam. Dance d’Alí is aangesloten bij de NBDO Dansbelang voor dansprofessionals en ondernemingen.

Je bent van harte welkom om een proefles te volgen in een of meerdere dansstijlen, om zo de les te vinden die het beste bij jou past. Onze ervaren docenten staan klaar om hun passie en creativiteit met jou te delen!

Voorstellingen

Ieder jaar organiseert Dance d’Alí een dansvoorstelling, waarin al onze dansers het geleerde op het podium mogen presenteren aan hun publiek! Eens per twee jaar vindt dit plaats in Theater Kielzog in Hoogezand. Een grootse schoolvoorstelling met telkens een ander thema, waaraan de hele dansschool meedanst. Voor velen wordt dit gezien als een prachtige ervaring op het podium en het hoogtepunt van hun danscarrière. Het tussenliggende jaar wordt afgesloten met danspresentaties in kleinere groepen, in combinatie met een feestelijke afsluiting in de Theaterzaal van het MFC De Wijert Groningen. 

Het team achter Dance d'Alí

Ilona Ali

Ilona Ali is oprichtster van Dance d’Alí en is aanspreekpunt voor de dansschool en haar dansdocenten.

Ze behaalde haar bachelor aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem met specialisaties voor ballet, flamenco en ADV/Kinderdans. Na haar opleiding woonde Ilona een half jaar in Madrid, voor verdieping in de flamenco. Zij werkte bij verschillende dansscholen en professionele dansopleidingen, zoals Lucia Marthas, Noorderpoort en het Friesland College. In 10 jaar tijd heeft ze Dance d’Alí met veel drive, passie en enthousiasme stevig op de danskaart gezet! Naast de dagelijkse leiding geeft zij lessen ballet en flamenco.

Ilona Ali

Ilona Ali is oprichtster van Dance d’Alí en is aanspreekpunt voor de dansschool en haar dansdocenten.

Ze behaalde haar bachelor aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem met specialisaties voor ballet, flamenco en ADV/Kinderdans. Na haar opleiding woonde Ilona een half jaar in Madrid, voor verdieping in de flamenco. Zij werkte bij verschillende dansscholen en professionele dansopleidingen, zoals Lucia Marthas, Noorderpoort en het Friesland College. In 10 jaar tijd heeft ze Dance d’Alí met veel drive, passie en enthousiasme stevig op de danskaart van Groningen gezet! Naast de dagelijkse leiding geeft zij lessen ballet aan kinderen en volwassenen, flamenco en verzorgt ze workshops en optredens voor instellingen en bedrijven.

Eva van Eeden

Eva van Eeden danst haar hele leven al. Op haar 6e jaar begon zij met jazz en later heeft zij hier moderne dans en flamenco aan toegevoegd. In flamenco vond zij haar passie. In 2013 heeft ze een half jaar in Granada gewoond om daar intensief flamenco-lessen te volgen. Deze dame met passie, ritme en uitstraling wil deze vlammende dansstijl graag overbrengen aan ervaren en onervaren dansers. Door haar enthousiaste manier van lesgeven kan zij mensen met inspanning laten ontspannen. Daarnaast verzorgt zij regelmatig flamenco dans workshops bij verschillende instellingen en bedrijven. Eva geeft al jaren met veel plezier Flamenco-danslessen op de woensdagavond.

Ilse Reinink

Ilse Reinink is op haar 6e begonnen met streetdance en danste al snel in een wedstrijdteam voor de Urban Dance. Op haar 13e is ze gestart met de vooropleiding van dansacademie Lucia Marthas in Groningen. Later werd ze aangenomen bij de MBO opleiding. Daar kwam ze erachter hoe groot haar passie is voor het dansen en lesgeven! ‘Het leukste aan lesgeven is dat ik mijn passie kan overdragen, nieuwe kinderen kan inspireren, net zoals dit bij mezelf is gebeurd’, aldus Ilse. Ilse geeft de lessen Streetdance/Hiphop en Salsation. Ook traint zij met veel succes D-Force, het Hiphop Wedstrijdteam dat in juni 2022 Nederlands Kampioen werd.

Josephine Dames

Josephine Dames heeft van jongs af aan al passie voor dans. Zij haalt haar plezier uit het bedenken van choreografieën, lesgeven en voorstellingen maken. Moderne dans is haar allergrootste passie.
Zij studeerde in 2013 af aan de dansopleiding D’Drive in Leeuwarden. Zij maakt gemakkelijk verbinding met de groep, waardoor zij zich snel op hun gemak voelen en er ruimte is voor individuele groei. Zij vindt het heerlijk om met verschillende groepen te werken, en te schakelen tussen de verschillende kunstdisciplines. Josephine geeft  Moderne danslessen op donderdag aan de Timpweg!

Amarins Hof

Amarins Hof is 23 jaar oud en geboren in Joure. Toen ze 12 jaar was begon ze met de vooropleiding in Leeuwarden, de Jeugd Dans Opleiding. Hier kwam ze erachter dat dansen echt haar passie was en dat ze hiermee verder wilde. Ze werd aangenomen bij Lucia Marthas en is in 2018 afgestudeerd. Ze heeft tijdens haar opleidingen ontzettend veel verschillende stijlen mogen leren. Daar kwam ze erachter hoe leuk het lesgeven is, vooral om je passie door te kunnen geven! Amarins geeft de modern jazz lessen en Tapdance voor volwassenen!