Dansstijlen

Dansstijlen

Flamenco dans

Een vurig, ritmisch, krachtig en elegante dansvorm uit Spanje. Met temperament en trots.

Klassiek ballet

Training van lichaam en geest. Een kunstvorm met een hele lange geschiedenis.

Jazzdance

Een heerlijk swingende, verrassende en onvoorspelbare dansstijl. Muziek, ritme en dynamiek.

Streetdance

Streetdance is een mix van hip hop, breakdance, modern, popping, locking en meer…!

Flamenco bij Dance d'Ali

Flamenco dans

Een vurig, ritmisch, krachtig en elegante dansvorm uit Spanje. Met temperament en trots.

klassiek ballet bij Dance d'Alí

Klassiek ballet

Training van lichaam en geest. Een prachtige kunstvorm met een lange, traditionele geschiedenis.

Moderne dans bij Dance d'Alí

Moderne dans

Een heerlijke uitdagende dansstijl waarin dans tot leven komt. Vanuit je eigen beweging en expressie.

Streetdance/hiphop bij Dance d'Alí

Streetdance

Streetdance is een super coole mix van hiphop, dancehall, house, swag, locking en meer…!

Kleine dansers en danseresjes

Peuters, kleuters en kinderen. Ze kunnen er niet vroeg genoeg bij zijn. Een goede opbouw naar het klassieke ballet. De basis van alle dansstijlen. Er is een ruim aanbod aan balletlessen voor kinderen vanaf 3 jaar bij Dance d'Alí. Niet alleen aan de Timpweg, maar ook in De Wijert/Helpman. Voor dubbel dansplezier. 

Peuters en kleuters zijn van nature speels en nieuwsgierig. Zij hebben een grote fantasie en veel bewegingsenergie. Deze lessen spelen daarop in. Door de verhaaltjes in de les, het gebruik van themamuziekjes en het aanleren van de allereerste danspassen, ontdekken zij al snel de betovering van dansen op muziek.

Vanaf het 6e jaar worden de dansertjes op speelse manier meer bewust gemaakt van de basisprincipes van het klassieke ballet. Deze basistechniek wordt afgewisseld met verhaaltjes in de les, in combinatie met themamuziekjes, afgestemd op de belevingswereld en motorische ontwikkeling van dat moment. Er is voldoende ruimte voor het ontwikkelen van de eigen creativiteit. 

Vanaf het 8e jaar zal de nadruk in de lessen meer komen te liggen op de klassieke ballettechniek. Voor alle dansopleidingen is deze techniek de basis en het begin van iedere danser in wording.

Kleding: Balletpakje, maillot en balletschoentjes

Kinderballet in Groningen en Friesland

Klassiek ballet

Voor alle dansopleidingen is deze techniek de basis en het begin van iedere danser in wording. Bij bijna alle professionele dansopleidingen in Nederland wordt gewerkt met de Vaganova (Russische) ballettechniek, die ook aangeleerd wordt bij Dance d’Alí.

De mooie opstrekking en lijnen die je met je lichaam leert maken, het uitdraaien van benen en voeten, de lenigheid, kracht en souplesse die de danser zich door de jaren heen eigen maakt, maken deze techniek zo bijzonder. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel musicalartiesten, stijldansers, ijsdansers, turners en circusartiesten ballet gebruiken als basis voor hun vak.

Kleding: Balletpak, maillot en balletschoentjes (spitzen voor vergevorderden).

 

Flamencodans

Flamenco is de verzamelnaam voor de muziek, zang en dans uit het Zuiden van Spanje. Van de dans wordt beweerd dat hij trots en temperamentvol is. Kenmerkend zijn het klappen en stampen van verschillende ritmes, de elegante arm- en handbewegingen, zwierende rokken en een krachtige uitstraling.

De beginnersles is een vrolijke kennismaking met de flamenco en is zeer geschikt voor mensen die nog nooit gedanst hebben. In het tweede jaar worden ritme en voetenwerk steeds belangrijker en in het derde jaar valt het geheel van ritme, elegante armbewegingen en expressie op zijn plaats.

Aan het begin van de les wordt gewerkt aan de houding, muzikaliteit en techniek, de rest van de les staat in het teken van het aanleren van verschillende choreografieën.

Dance d’Alí informeert flamencoleerlingen regelmatig over de mogelijkheid flamencolessen in Spanje te volgen. Een aantal flamenco cursussen worden begeleid door flamencogitarist Pascal Binneweg. Voor deze lessen geldt een extra toeslag.

NIEUW op het rooster zijn de korte cursussen Castagnetten&Sevillanas, Sevillanas voor beginners en Choreografie 1x per maand voor gevorderden op de zaterdag! Meer informatie hierover vind je in de agenda!

Kledingadvies: T-shirt of balletpak, lange wijde rok, schoenen met een stevige hak en leren zool.

Tijdens de eerste lessen wordt uitleg gegeven waar men het beste de flamencokleding en -schoenen kan kopen. Via Dance d’Alí kun je 10% korting krijgen op alle flamencokleding bij bestellingen van www.magars.com. Vraag Ilona naar de voorwaarden. Of vraag naar een gratis patroon voor een flamencorok.

Jazzdance bij Dance d'Alí

Jazzdance

Jazzdance is een vrije manier van dansen die qua structuur lijkt op klassiek ballet maar is gebaseerd op populaire muziek, zoals jazz, rock, R&B en hiphop. De bewegingen en de muziek zijn jazzy oftwel losser. 

Jazzdance is door de combinatie van stijlen en choreografie een dynamische, veelzijdige en technische dansstijl en dé dansvorm voor de echte podiumbeesten! Het is een vrijere dansstijl die weer op te delen is in verschillende stromingen binnen de jazz, zoals modern-jazz, lyrical jazz en show-jazz. De dansstijl kenmerkt zich door muzikaliteit, ritmegevoel, coördinatie en kracht in bijvoorbeeld grote sprongen, draaien en expressiviteit. 

Deelnemers vanaf 8 jaar kunnen dansen verwachten op allerlei soorten muziek met invloeden uit de moderne dans, klassieke dans, streetdance, Afrikaanse en zelfs Spaanse dans. Dat alles met een goede warming up, opbouw in techniek voor het dansende lichaam aan het begin van de les, spierverstevigende oefeningen, across the floor oefeningen, choreografieën en een heerlijke stretch aan het einde van de les.

Kleding: T-shirt, legging, sokken of balletschoentjes

Streetdance

Streetdance is een mix van hiphop, dancehall, house, swag, locking en nog veel meer. 

Bij Streetdance zijn veel bewegingen gericht op bewegingen uit videoclips. Dansen op vette muziek in een flitsende choreografie! Deze zelfbedachte en zelf aangeleerde dansstijl vindt zijn oorsprong in de straten van Amerika. De dansers waren te arm om dansscholing te volgen en bedachten daarom hun eigen dansbewegingen. Zo ontstond een dansstijl die snel, dynamisch en onverwachts oogt. De stijl is afhankelijk van de docent. Zij geven vol energie en enthousiasme vet coole streetdance/hiphop danslessen voor kids vanaf 4 jaar!

Kleding:
Deze dansstijl wordt vooral gedanst in losdragende kleding: T-shirt, broek en gymschoenen.

Moderne dans bij Dance d'Alí

Moderne dans

Moderne dans is ontstaan in het begin van de twintigste eeuw toen men op zoek ging naar andere bewegingsvormen dan die van het klassieke ballet.

Moderne dans is een uitdaging voor iedereen die vanuit zijn eigen bewegingskwaliteiten dans tot leven wil brengen! De strakke vormen en technieken van het klassiek ballet worden losgelaten en er ontstaan vloeiende bewegingen. Anders dan bij het klassiek ballet hoeven armen, benen en voeten niet altijd netjes gestrekt te zijn. Integendeel, hoe dichter bij de grond hoe beter. Moderne dans is zowel een krachtige als een zachte dansstijl, het heeft de wereld overgenomen. De stijl die men gebruikt bij moderne dans is dan ook niet vastgelegd en varieert van docent tot docent. Dance d'Alí heeft met grote zorgvuldigheid een programma moderne dans in het rooster opgenomen, waarin vanaf 7 jaar moderne danslessen gevolgd kunnen worden. Een heerlijke dansstijl die erg populair is bij Dance d’Alí!

Kleding: T-shirt of balletpak, legging of maillot en sokken.

Tap Dance (& Show) bij Dance d'Alí

Tapdance

Tap Dance is een vorm van dans waarbij ritmische klanken worden gemaakt door tikken op de grond met metalen plaatjes aan de schoenzolen. Een dansstijl waarbij muzikaliteit en coördinatie een grote rol speelt. 

Bij Tap Dance draag je speciale schoenen waar onder de hak en de neus van de schoen ijzers zijn bevestigd. Door op de juiste manier te tappen met je voeten ontstaat muziek en dans tegelijk. Tap Dance is een dansstijl gebaseerd op show en revue maar geeft tegelijkertijd het gevoel dat je een muziekinstrument bespeeld. Ritme, coördinatie en samenwerking spelen een grote rol in deze lessen.

In de Tapdance&Show les voor kids op maandag wordt tapdance gecombineerd met pop-show dance en is daardoor zeer geschikt voor de jonge dansers met passie voor musical, theater, broadway en vrolijke popmuziek!

Let op: De dansschool heeft geen Tap Dance schoenen te leen! Tip: kijk ook eens op Marktplaats voor een paar tweedehandse Tapdansschoenen.

Kleding: T-shirt of balletpak, legging en Tapdance schoenen.

Show Dance bij Dance d'Alí

Show Dance

Pop Show Dance is geschikt voor jonge dansers met een passie voor musical, theater, broadway en vrolijke popmuziek!

Sta jij als eerste op de dansvloer en hou je van de spotlights dans is deze les echt iets voor jou! Net als in de jazz dance les wordt de les gestart met een warming up en technische oefeningen. Deze lessen zijn een goede opstap naar Jazz Dance, Tap Dance, Moderne dans en Streetdance/Hiphop. 

Er is ook een Tapdance&Show les voor kids op maandag, waarin tapdance wordt gecombineerd met pop-show dance en is daardoor zeer geschikt voor de jonge dansers die graag het complete pakket willen leren!

Kleding: T-shirt of balletpak, legging en jazzdance schoenen of sokken.

Salsation bij Dance d'Alí

Salsation

Salsation is een compleet nieuwe dansworkout waarin functionele training wordt omgezet in dansbewegingen! 

Het is een mix van verschillend ritmes, culturen, dansstijlen en fitness protocollen. Deze les is voor iedereen te volgen, ook als je geen danservaring hebt! Heb jij ook zin om jezelf fit te houden, en daarnaast ook nog enorm gelukkig uit je dansles te komen? Geef je dan nu op voor de cursus Salsation! De les wordt gegeven door Ilse Reinink, gediplomeerd en gecertificeerd docent Salsation.

Kleding: T-shirt of balletpak, legging of sweatpants en gymschoenen met schone zool.

Kom Gratis Proeflessen volgen tijdens onze Open Dagen! Check de verschillende locaties voor de data!

Neem direct contact op met Dance d'Alí