Dansstijlen

Dansstijlen

Flamenco dans

Een vurig, ritmisch, krachtig en elegante dansvorm uit Spanje. Met temperament en trots.

Klassiek ballet

Training van lichaam en geest. Een kunstvorm met een hele lange geschiedenis.

Jazzdance

Een heerlijk swingende, verrassende en onvoorspelbare dansstijl. Muziek, ritme en dynamiek.

Streetdance

Streetdance is een mix van hip hop, breakdance, modern, popping, locking en meer…!

Flamenco bij Dance d'Ali

Flamenco dans

Een vurig, ritmisch, krachtig en elegante dansvorm uit Spanje. Met temperament en trots.

klassiek ballet bij Dance d'Alí

Klassiek ballet

Training van lichaam en geest. Een prachtige kunstvorm met een lange, traditionele geschiedenis.

Moderne dans bij Dance d'Alí

Moderne dans

Een heerlijke uitdagende dansstijl waarin dans tot leven komt. Vanuit je eigen beweging en expressie.

Streetdance/hiphop bij Dance d'Alí

Streetdance

Streetdance is een super coole mix van hiphop, dancehall, house, swag, locking en meer…!

Kleine dansers en danseresjes

Peuters, kleuters en kinderen. Ze kunnen er niet vroeg genoeg bij zijn. Een goede opbouw naar het klassieke ballet. De basis van alle dansstijlen. Er is een ruim aanbod aan balletlessen voor kinderen vanaf 3 jaar bij Dance d'Alí. Niet alleen aan de Timpweg, maar ook in De Wijert/Helpman. Voor dubbel dansplezier. 

Peuters en kleuters zijn van nature speels en nieuwsgierig. Zij hebben een grote fantasie en veel bewegingsenergie. Deze lessen spelen daarop in. Door de verhaaltjes in de les, het gebruik van themamuziekjes en het aanleren van de allereerste danspassen, ontdekken zij al snel de betovering van dansen op muziek.

Vanaf het 6e jaar worden de dansertjes op speelse manier meer bewust gemaakt van de basisprincipes van het klassieke ballet. Deze basistechniek wordt afgewisseld met verhaaltjes in de les, in combinatie met themamuziekjes, afgestemd op de belevingswereld en motorische ontwikkeling van dat moment. Er is voldoende ruimte voor het ontwikkelen van de eigen creativiteit. 

Vanaf het 8e jaar zal de nadruk in de lessen meer komen te liggen op de klassieke ballettechniek. Voor alle dansopleidingen is deze techniek de basis en het begin van iedere danser in wording.

Kleding: Balletpakje, maillot en balletschoentjes

Kinderballet in Groningen en Friesland

Klassiek ballet

Voor alle dansopleidingen is deze techniek de basis en het begin van iedere danser in wording. Bij bijna alle professionele dansopleidingen in Nederland wordt gewerkt met de Vaganova (Russische) ballettechniek, die ook aangeleerd wordt bij Dance d’Alí.

De mooie opstrekking en lijnen die je met je lichaam leert maken, het uitdraaien van benen en voeten, de lenigheid, kracht en souplesse die de danser zich door de jaren heen eigen maakt, maken deze techniek zo bijzonder. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel musicalartiesten, stijldansers, ijsdansers, turners en circusartiesten ballet gebruiken als basis voor hun vak.

Kleding: Balletpak, maillot en balletschoentjes (spitzen voor vergevorderden).

 

Flamencodans

Flamenco is de verzamelnaam voor de muziek, zang en dans uit het Zuiden van Spanje. Van de dans wordt beweerd dat hij trots en temperamentvol is. Kenmerkend zijn het klappen en stampen van verschillende ritmes, de elegante arm- en handbewegingen, zwierende rokken en een krachtige uitstraling.

De beginnersles is een vrolijke kennismaking met de flamenco en is zeer geschikt voor mensen die nog nooit gedanst hebben. In het tweede jaar worden ritme en voetenwerk steeds belangrijker en in het derde jaar valt het geheel van ritme, elegante armbewegingen en expressie op zijn plaats.

Aan het begin van de les wordt gewerkt aan de houding, muzikaliteit en techniek, de rest van de les staat in het teken van het aanleren van verschillende choreografieën.

Dance d’Alí informeert flamencoleerlingen regelmatig over de mogelijkheid flamencolessen in Spanje te volgen. Een aantal flamenco cursussen worden begeleid door flamencogitarist Pascal Binneweg. Voor deze lessen geldt een extra toeslag.

Kledingadvies: T-shirt of balletpak, lange wijde rok, schoenen met een stevige hak en leren zool.

Tijdens de eerste lessen wordt uitleg gegeven waar men het beste de flamencokleding en -schoenen kan kopen. Via Dance d’Alí kun je 10% korting krijgen op alle flamencokleding bij bestellingen van www.magars.com. Vraag Ilona naar de voorwaarden. Of vraag naar een gratis patroon voor een flamencorok.

Jazzdance bij Dance d'Alí

Jazzdance

Jazzdance is een relatief jonge tak in het hedendaagse dansveld die vol zit met invloeden uit andere dansvormen. Bovendien is de jazzdance sterk onderhevig aan mode en tijdsverschijnselen.

Eén van de elementen waardoor jazzdance zich van andere dansvormen onderscheidt, is het gebruik van de swing. Swing is een vrijwel ondefinieerbaar begrip, dat te maken heeft met timing, muzikaliteit, ritmegevoel en dynamiek.

De volwassenen kunnen dansen verwachten op allerlei soorten muziek met invloeden uit de moderne dans, klassieke dans, streetdance, Afrikaanse en zelfs Spaanse dans. Dat alles met een goede opbouw in techniek voor het dansende lichaam aan het begin van de les, spierverstevigende oefeningen, verschillende choreografieën en een heerlijke stretch aan het einde van de les.

Kleding: T-shirt, legging, sokken of balletschoentjes

Streetdance

Streetdance is een mix van hiphop, dancehall, house, swag, locking en nog veel meer.

Deze zelfbedachte en zelf aangeleerde dansstijl vindt zijn oorsprong in de straten van Amerika. De dansers waren te arm om dansscholing te volgen en bedachten daarom hun eigen dansbewegingen. Zo ontstond een dansstijl die snel, dynamisch en onverwachts oogt. Tegenwoordig wordt Streetdance vooral gebruikt in videoclips en in grote shows van megasterren. Shannen Hommes houdt van een vrouwelijke flow in haar choreografieën. Ze geeft vol energie en enthousiasme vet coole streetdance/hiphop danslessen op dinsdag, woensdag en vrijdagmiddag!

Kleding:
Deze dansstijl wordt vooral gedanst in losdragende kleding: T-shirt, broek en gymschoenen.

Moderne dans bij Dance d'Alí

Moderne dans

Moderne dans is ontstaan in het begin van de twintigste eeuw toen men op zoek ging naar andere bewegingsvormen dan die van het klassieke ballet.

Moderne dans is een uitdaging voor iedereen die vanuit zijn eigen bewegingskwaliteiten dans tot leven wil brengen! De strakke vormen en technieken van het klassiek ballet worden losgelaten en er ontstaan vloeiende bewegingen. Anders dan bij het klassiek ballet hoeven armen, benen en voeten niet altijd netjes gestrekt te zijn. De stijl die men gebruikt bij moderne dans is dan ook niet vastgelegd en varieert van docent tot docent. Dance d'Alí heeft met grote zorgvuldigheid een programma moderne dans in het rooster opgenomen, waarin vanaf 6 jaar moderne danslessen gevolgd kunnen worden. Bijzondere aandacht verdient de les Modern Repertoire die op maandagavond gegeven wordt door Manuel Paolini, ex-danser van Club Guy and Roni. In deze les voor de gevorderde tot professionele danser, wordt naast danstechniek gewerkt aan choreografieën zoals in een professioneel dansgezelschap. Er zullen ook regematig korte presentaties worden gegeven. Een heerlijke dansstijl die erg populair is bij Dance d’Alí!

Kleding: T-shirt of balletpak, legging of maillot en sokken.

Kom Gratis Proeflessen volgen tijdens onze Open Dagen! Check de verschillende locaties voor de data!

Neem direct contact op met Dance d'Alí